Αξιοθέατα

Η Κοιλάδα Αγίων Αναργύρων
Το «διαμάντι» της πόλης των Σερρών είναι η Κοιλάδα Αγίων Αναργύρων. Σε αυτό το καταπράσινο κομμάτι των Σερρών που βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από το κέντρο της πόλης, μπορείτε να χαλαρώσετε, να ασκηθείτε ή να απολαύσετε το καφέ σας, το φαγητό σας και το ποτό σας…
Λαογραφικό Μουσείο Σαρακατσάνων
Στο Λαογραφικό Μουσείο Σαρακατσάνων θα έχετε την ευκαιρία να δείτε εκθέματα που αφορούν τον πολιτισμό και την κουλτούρα των Σαρακατσάνων. Το μουσείο αυτό λειτουργεί από το 1979 και το 1987 τιμήθηκε με το βραβείο «μουσείο της χρονιάς», ένα πανευρωπαϊκό βραβείο που ανύψωσε περαιτέρω το μουσείο.
Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου
Για τους λάτρεις του θρησκευτικού τουρισμού ιδίως της Βυζαντινής εποχής, η Μονή Τιμίου Προδρόμου είναι εκεί για να τους μεταφέρει σ’ ένα πανέμορφο πνευματικό ταξίδι. Όντας Βυζαντινό μνημείο του 13ου αιώνα, η μονή αυτή είναι μοναδικής ομορφιάς και είναι δείγμα Βυζαντινής αρχιτεκτονικής.
Ζινζιρλί τζαμί
Ένα από τα πιο γνωστά Οθωμανικά τεμένη των Σερρών είναι το Ζινζιρλί Τζαμί. Το τζαμί αυτό χτίστηκε πάνω από 500 χρόνια πριν (16ο αιώνα) και αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα Οθωμανικής αρχιτεκτονικής.
Ακρόπολη – Πύργος του Ορέστη Κουλά
Το πιο γνωστό αξιοθέατο της πόλης είναι η Ακρόπολη των Σερρών. Το Βυζαντινό αυτό κτίσμα κατασκευάστηκε κατά τον 9ο μ. Χ. αιώνα πάνω από ένα αρχαίο φρούριο του 7ου π. Χ. αιώνα.Τα ιστορικά έγγραφα αναφέρουν την ύπαρξη τεσσάρων πύργων εντός της Ακρόπολης κατά την αρχαιότητα. Σήμερα, πάντως, μόνο ένας πύργος υπάρχει που κατάφερε να διασωθεί ανά τους αιώνες. Ο λόγος γίνεται για τον «Πύργο του Βασιλέως» γνωστό και ως «Πύργος του Ορέστη».