Αη Γιάννης

Ένα ακόμα εκπληκτικό τοπίο πνιγμένο στο πράσινο, με τα νερά και τους καταρράκτες του βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τη πόλη των Σερρών. Πρόκειται για την περιοχή Αη Γιάννη που μαζί με την κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων αποτελούν μια διαφυγή των κατοίκων των Σερρών προς τη φύση. Στα εστιατόρια και τις καφετέριες του Αη Γιάννη μπορείτε επίσης να χαλαρώσετε και να απολαύσετε το φαγητό σας ή το καφέ σας.

Ενας καταπράσινος τόπος με σύμβολο το νερό και την ξεκούραση , αποτελεί αγαπημένη στάση για τις οργανωμένες εκδρομές  καθώς παρέχει όλες τις ανέσεις  τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους διοργανωτές με παρκινγκ λεωφορείων  κλπ

Στον Αη Γιάννη θα βρείτε τα ΤΕΦΦΑ των Σερρών , τον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου  αλλά και πολλές λιμνούλες , καταρράκτες , πάπιες , και πλατάνια με δροσιά.

Μη ξεχάσετε να δοκιμάσετε τις “Μπακάλικες πιπεριές”  το καλοκαίρι , ένα απο τα  άγνωστα τοπικά πιάτα που γεννήθηκαν στον Αη Γιάννη σύμφωνα και με το άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα ypaithros.gr

Αλώστε κάθε χρόνο διοργανώνεται  την καλοκαιρινή περίοδο από τον τοπικό σύλλογο Μικρασιατών η Γιορτή της μπακάλικης πιπεριάς  !

Μια ωραία  παρουσίαση των αξιοθέατων του Αη Γιάννη μπορείτε να δείτε από την ιστοσελίδα του serresland.gr στο άρθρο :

Αη-Γιάννης – Το γραφικό προάστιο των Σερρών

Πηγή φωτογραφίας: ΠΕ Σερρών