Κοιλάδα Αγίων Αναργύρων

Το «διαμάντι» της πόλης των Σερρών είναι η Κοιλάδα Αγίων Αναργύρων. Σε αυτό το καταπράσινο κομμάτι των Σερρών που βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από το κέντρο της πόλης, μπορείτε να χαλαρώσετε, να κάνετε εξάσκηση ή να απολαύσετε το καφέ σας, το φαγητό σας και το ποτό σας…

Είναι μία  από τις ωραιότερες περιπατητικές διαδρομές , με ρυάκια , καταπράσινα δένδρα , αλλά και με πολλές αθλητικές υποδομές , όπως το Κολυμβητήριο Σερρών , το Κλειστό Αθλητικό Κέντρο , με  υπέροχα γήπεδα Τένις  και εξαιρετικά εξωτερικά γήπεδα  Μπάσκετ .

Μια λιμνούλα αποτελεί την καρδιά της κοιλάδας και την αρχή μιας διαδρομής στη φύση με  υποδομές άθλησης αλλά και ξεκούρασης παρέα με το ποταμάκι που σας συνοδεύει με τους καταράκτες του και τις γέφυρές του μέχρι να ξεκουραστείτε στο πλάτωμα με τα κιόσκια ή να συνεχίσετε ανάλογα με τις δυνάμεις σας και να αφεθείτε στην ομορφιά του φυσικού τοπίου που  συνεχίζει  μαζί με το ποταμάκι  …

Φυσικά θα ακολουθούσατε τις  διαδρομές που  συνδυάζουν ποδήλατο  , e-bike , mountain bike  , cross motor bike με αφετηρία την κοιλάδα και διαδρομές μικρές και μεγάλες ανάλογα με τις επιθυμίες ακολουθώντας τα ίχνη των ακόμα και των αγωνιστικών διαδρομών που πολλές φορές διοργανώνονται στις Σέρρες.

Και αν δεν είστε ιδιαίτερα αθλητικοί τύποι μπορείτε να απολαύσετε τις τοπικές γεύσεις , στις restaurant bars , wine bars , ταβερνεία και καφέ που παρελαύνουν στην κοιλάδα και γεμίζουν  με κόσμο ιδιαίτερα την άνοιξη και το καλοκαίρι μεταφέροντας την καρδιά της πόλης  στην δροσιά της κοιλάδας των Αγ. Αναργύρων .

Φυσικά και μπορείς να μείνεις στην κοιλάδα η οποία υποστηρίζεται από υψηλών προδιαγραφών ξενοδοχειακά συγκροτήματα που απογειώνουν τη διαμονή στη πόλη.

Πάνω απο την κοιλάδα βρίσκεται το έμβλημα της πόλης των Σερρών , η Ακρόπολη των Σερρών , ο “Κουλάς” με  θέα όλη την πόλη αλλά και όλη τη εύφορη πεδιάδα των Σερρών με την οποία και ταξιδεύεις από ψηλά ..

Μία όμορφη παρουσίαση έχει συνταχθεί και παρουσιαστεί απο την ιστοσελίδα serresland.gr για την  κοιλάδα με τίτλο: Κοιλάδα Αγίων Αναργύρων – Πηγή ζωής και αληθινός πνεύμονας για την πόλη των Σερρών 

Ενώ ένα επίσης ωραίο βίντεο έχει δημιουργηθεί από το κανάλι του youtube Walking in Hellas – Περπατώντας στην Ελλάδα με τίτλο ” Κοιλάδα Αγίων Αναργύρων – Σέρρες ”